Vuosi jo asuttu ja opeteltu "käyttämään" talon vermeitä.

Eniten harmaita hiuksia on tuottanut Enerventin toiminta, Jäspi TehoWatin yhteistyö lattialämmityksen kanssa.  2x on pitänyt ottaa ilmanvaihtokoneen "rumpu" ulos koska pitänyt erikoisempaa ääntä. Syynä jään kertyminen rummun ympäristöön ja ottaa jäähän kiinni. Sulatus  kodinhoitohuoneen lattialla johan tulikin muutama desi vettä. Samalla suodattimien vaihto. Toisella kerralla kuului vieläkin julmempaa jyrinää ja klo 23 ottamaan rumpu taas pois. Jyrinän syy selvisi melko äkkiä. Rumpu jäänyt jumiin ja hihna joka rumpua pyörittää oli jäänyt rullaamaan ja hiertänyt itseään sen verran pilalle, että vaihtoon meni. Sisällä vihreää purua joka oli ikävä poistaa. Myös katolla töröttävät putkien hatut ovat keränneet mukavasti jäätä useamman kerran. Hattu irti ja jäät pois. Siinä myös syy miksi sisälle on kertynyt kosteutta ikkunoiden alareunoille. IV-kone ei saisi jäätyä, joten sitä tulossa LVI ryhmä katsomaan.

Jäspin ja vesikiertoisenlattialämmityksen kompinaatio on varmasti toimiva kunhan pääsee säätöjen kanssa yhteisymmärrykseen. Talvi on opeteltu ja kokeiltu ja opeteltu. Ja selvisi olohuoneen epätasaisen lämmityksen syykin. Kuten ohjeissa opatetaan, niin varoventtiiliä pitää muutaman kerran käyttää ettei tiiviste mene rikki=kuivu. Ei tullut sitten itselle mieleen että täytyyhän suljettuun systeemiin päästää vettä takaisin jos sieltä kerran pois myös päästetään! Olihan epämukava yllätys -20 asteen pakkasilla kun lattiat olivat kylmät!! Samoin paine oli nollassa. Soitto työmaa päälikölle joka hoiti homman nopeasti eteenpäin ja hetken päästä oli DT:n henkilö matkalla Tampereelta Hollolaan. Aikamme tutkittiin ja hutkittiin ja sehän se syy oli. Ilmaa putkessa joka esti veden kulun. Samalla tutkittiin kok olattialämmitys ja kattilan toiminta. Muutaman tunnin päästä sisällä olikin jo lähes +24 celciusta. Eli hyvin toimii systeemit.

Vuositarkastuskin tehty uuden työmaapäälikön kanssa. Kävimme listan kanssa kaikki asiat läpi ja merkattiin pöytäkirjaan korjattavat kohteet. Uskon että kaikki on paikattu ennen lumien sulamista. Isoja rakenteellisia vikoja ei ole ollut ja korjattavat ovat maalia ja saunan seinänalapaneeli. Ovet tietysti pitää säätää kuntoon. Kaameaa narinaa, rutinaa ja monia muita ääniä lähtee. Ovet eivät myöskään pysy siinä missä haluaisi ja olen itsekin niitä yrittänyt saada  ojennukseen.

Kesälle jääkin sitten ulkohommia. Patio pitää asentaa, talliin lumiesteet ja sadevesikourut, tallin ja teknisentilan lattiat käsitellä(maalilla?) Muutenkin kasvien ja puiden ja pensaiden istuttamista luvassa.

 

Kiitos kaikille lukijoille ja toivottavasti jollekin on ollut hyötyä tietojen jakamisesta! Cool